CURSOS DE SETEMBRE A JUNY

Les dates d’inici i finalització de la majoria d’estudis i cursos que s’imparteixen a l’escola són de setembre a juny i coincideixen, en el seu inici i finalització, amb el calendari escolar publicat anualment pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

A l’Escola de música Front Marítim, a part de les evaluacions pròpies del centre, oferim l’oportunitat de realitzar els exàmens de ABRSM.

abrsm_logo

ABRSM és una reconeguda entitat evaluadora que compta amb el suport i reconeixament de prestigioses institucions de l’ensenyament musical com la Royal Academy of Music, Royal College of Music, Royal Northern College of Music o el Royal Conservatoire of Scotland.

Aquests exàmens es preparen al nostre centre i es realitzen, en funció del nombre d’alumnes que s’examinin, a la mateixa escola. Després de superar l’examen l’alumne obtindrà un diploma que acredita el seu nivell.

Per als més petits

Música i moviment, des dels 4 mesos.

Per a nens i nenes a partir de 6 anys

Llenguatge musical / Cant coral / Instrument / Dansa creativa / Conjunt instrumental i combo

Per a estudiants avançats i adults

Llenguatge musical / Instrument / Dansa / Combo de música moderna i jazz / Taller de Ukelele

ELS CURSOS AL DETALL

Petits músics és una experiència per a compartir entre nadons i adults. En les sessions hi participa el nadó acompanyat del pare, la mare o algun altre adult proper a ell en grups reduïts.

Aquests cursos són un complement en el desenvolupament dels més petits, es treballen capacitats com la reacció, la memòria, la creativitat i la imaginació. L’infant comença a generar i expressar idees, recrear sentiments o sensacions mitjançant jocs musicals.

La finalitat d’aquests cursos és l’estimulació i el desenvolupament de la sensibilitat i la creativitat innates dels més petits mitjançant la música.
Es treballarà l’estimulació motora, intel·lectual i emocional així com la participació social, tot mitjançant la música.

Les classes de llenguatge musical són col·lectives, amb un màxim de quinze alumnes per aula. Imprescindible per a poder estudiar qualsevol instrument o participar en els grups corals d’aquest centre, té com a objectiu proporcionar els coneixements teòrics i habilitats intel·lectuals necessàries per a la comprensió i la interpretació de la música.

La veu és el primer i el més important dels instruments musicals. El cant coral ens permet treballar des d’un primer moment la interpretació musical de la forma més directa possible, mitjançant la nostra pròpia veu. Ens permet també interioritzar de forma natural conceptes tant importants com l’afinació, la respiració, la correcta posició del cos o la integració dintre d’un grup.

MÚSICA DE CAMBRA
A l’assignatura de conjunt instrumental es treballa l’afinació col·lectiva, el ritme, les dinàmiques i la interacció entre els integrants de petites formacions com a preparació a la interpretació de la música de cambra.
En una segona etapa, on és necessari cert domini del instrument, s’aprofunditza en la comprensió i la interpretació del repertori cambristic.

COMBO DE JAZZ I MÚSICA MODERNA
Aquesta és una de les assignatures més importants dins de l’àrea de música moderna i jazz. Els estudiants aprendran els fonaments necessaris per a tocar en grup i avançar, a mida que el domini del seu instrument els ho permeti, en la interpretació d’aquest tipus de música.

La dansa creativa és una expressió artística que es basa en el moviment natural i espontani del cos i en l’exploració d’alguns dels elements bàsics de la tècnica de la dansa, sempre amb el suport de la música. La dansa creativa desenvolupa les aptituds motrius de l’alumne, la sensibilitat musical, la capacitat creativa, la concentració, la percepció de l’espai que l’envolta i l’ajuda a tenir més coneixement del seu propi cos.

Vols tocar i cantar en el nostre grup de ukelele? No cal tenir formació musical, només cal tenir ganes de passar-s’ho bé! Per joves (i no tan joves) a partir de 18 anys

Els nostres instruments

Les classes d’instrument són individuals. Els instruments que es poden estudiar a la nostra escola són els següents:

 • Piano
 • Guitarra espanyola
 • Guitarra elèctrica
 • Violí i viola
 • Violoncel
 • Contrabaix
 • Cant
 • Saxo
 • Clarinet
 • Flauta travessera
 • Bateria i percussió
 • Ukelele

Comments are closed